Foxer Kft.
KÖRNYEZETVÉDELEM - ENERGETIKA - ELSZÍVÓRENDSZEREK - NAP ÉS SZÉLERŐMŰVEK
Magyar
Magyar English Deutsch Română Szlovén
PORLEVÁLASZTÓ SZÁMLÁLÓ

A FOXER KFT által telepített

légtisztító berendezések teljesítmény adatai.

20kW FOXER-ENERGO SZÉLTURBINA

Is there wind at you ?  You don't need visa to enter into the world of wind energy...

Enjoy the benefit and reasonable profit with our FOXER-ENERGO turbines.

FOXERHírek és érdekességek
ÁLLÁSAJÁNLATOK Betöltetlen állások a FOXER KFT-nél. Munkába állás 2018.július
20KW FOXER ENERGO SZÉLTURBINA ÜZEMBE HELYEZVE SZÉLTURBINÁK AZ ALFÖLD KÖZEPÉN Telephelyünkön saját FOXER-ENERGO márkanévvel felállítottuk első 20kW-os turbinánkat, mely üzem közben is megtekinthető. A hálózatra csatlakozó 20kW-os FOXER-ENERGO turbina fő jellemzői:CE konformitási labor vizsgálatok,japán elektronika, 50%-al alacsonyabb tömegű vákuum-layer technológiás mandzsettázható kompozit lapátok, áramszünet esetén is működő hidraulikus fék, PC-s kapcsolatú kontroller, mozgó alkatrészek nélküli ultrahangos szélmérő rendszer, 20m torony mobil hidraulikus rendszer fogadására előkészítve, 70t beton alap. Tavaly augusztusban egy kedves ügyfelünk megbízásából már tesztüzembe helyeztünk egy eltérő gyártmányú szintén 20kW-os szélturbinát, melyen a gyermekbetegségek leküzdése mai napig munkát ad kollégáinknak. A két rendszer azonos névleges teljesítménnyel, eltérő szabályozástechnikával, eltérő toronymagassággal rendelkezik, a hálózatra csatlakozó inverterek azonban azonosak. Hogy mégis mi az eltérés, azt további híreinkben hamarosan leírjuk. Minden esetre érdekes összehasonlító teszt vette kezdetét, melynek végeredménye hasznos információkkal szolgál majd a jövőbeni fejlesztéseinkhez.

SZÉLENERGIA MINDENKINEK, AVAGY EGY PÉNZTERMELŐ BERUHÁZÁSI LEHETŐSÉG CÉGEKNEK !

SZÉLENERGIA MINDENKINEK,  AVAGY EGY PÉNZTERMELŐ BERUHÁZÁSI LEHETŐSÉG CÉGEKNEK ! 2014. 01. 20.

SZÉLENERGIA MINDENKINEK ! vagy A SZÉL NAGYKÖVETE ! 

Lehetne bármely fenti szlogen cégünk új irányvonalának meghatározója.

Hosszú és kitartó munka, mintegy 400 potenciális gyártó-beszállító ellenőrzése, az EU kiserőművi piac elemzése és nem utolsó sorban az energiagazdálkodási szakma alapos elsajátítása után cégünk Közép európai képviseleti jogot szerzett jelentős kínai gyártókkal történt szerződéskötéssel a 300kW-ig terjedő kiserőművi szélturbinák részegységeinek gyártására, forgalmazására és telepítésére.

A kínára finnyás olvasók közül tudja-e bárki, hogy a köztudottan szélenergia alapú dán energiapiacon a kiserőművi kategóriában több mint 60% a kínai beszállítók aránya ?

Vagy angliában és skóciában a 200kW-ig terjedő kategóriában szinte kizárólag 1-2 kínai gyártó van jelen ?

Okok, tények, információk a folytatásban !

SZÉLENERGIA JELENE MAGYARORSZÁGON , AMINEK NEM ÍGY KELLENE LENNIE 

A tiszta energia jövője túlságosan politikai kérdés lenne? Szerintünk nem. A lehetőség itt és most adott, csak ki kell használni. A szél fúj Magyarországon is! A szél dolgozni akar és fáradhatatlan!

Miért dobjuk ki a szelet az ablakon ? Csak mert a politika az 500kW ($) teljesítmény feletti erőművekben hisz. Aki villanyszámlát fizet és az éves energia felhasználása eléri legalább a 20000kWh-t, az egy kiserőművi szélturbina telepítéssel már csak nyerhet. Mintha egy gyártó-termelő gépet vett volna.

Nem eladni kell a termelt energiát hanem elhasználni ! És minden milliamper hasznosul ! Akár 10-15% éves hozammal ! 

Tudták, hogy Makó és a Kisaföld között a turbinák tengelymagasságában mindössze 15m különbséggel ugyanazt a szelet lehet fogni és azonos teljesítményt lehet kinyerni ? Makóra azt mondja a politika, Alföld, nincs szél, nem támogatjuk. Kisalföld, az már valami, ott fúj az alpesi szél, csak ott és nem máshol. Utána szélfék van beépítve az országba és máshol nem fújhat hivatalosan. Na, ezt mi nem hisszük, sőt tudjuk hogy nem így van. 

 

Ja, persze, hát a madarak és a szakmai körökben elhíresült barnahátú lepke esete !

Zöldek vagyunk mi is, de nem egy lepke élőhelye fogja a világot megmenteni, tegyük már helyre a dolgokat.

Madarak, azok pedig okosabbak mint bárki gondolná. A német "zöldek" kérésére a madárhullások vizsgálatától tették függővé a szélerőművek létjogosultságát. Mindenkit megdöbbentett az eredmény: 1 szélturbina madárhalálra 9000 üvegtoronynak-felhőkarcolnak nekirepülő madárhalál jutott. Azóta csend van......

 

Céljaink 

  • Energiafüggőség csökkentés azon innovatív és felelősen gondolkodó cégeknél akik megérdemlik ezt
  • bizonyítani, hogy a környezettudatos felelős és egyben a közgazdasági profit orientált gondolkodás mennyire közel áll egymáshoz
  • a kiserőművi szélerőmű kategóriában központi piaci szereplővé válni mind szakmai, mind gazdasági téren
  • új szélturbina innovációkkal az alacsony szélsebességű alföldi szélviszonyok között is gazdasági előnyt adni a cégek kezébe

 

EU  

Ahol a pénz, ott a hatalom. A pénz nem hülye, ahol van, még többet akar szülni. Ezt lehetőleg minél kisebb költséggel. Kitartó nyomozás, piacvizsgálat, számtalan szakmai EU szélenergia kiállítás látogatása után valahogy minden út Kínába vezetett. Hiába akartunk EU-s gyártót keresni a bizalom miatt, a komoly műszaki tartalom meg persze kínait nem veszünk idióta sznobizmus miatt. Az EU kiserőművi piacán számtalan nyugatinak hitt belpiacos gyártó jelen van aki a legkülönfélébb hókusz-pókusz trükkökkel elkábítja a lehetséges ügyfeleket és mindezt túlárazva, "nyugatinak " feltüntetve, szemtelenül. "MI SOHA NEM HASZNÁLUNK KINAI" beszállítót című tréfa mélyebb vizsgálata kinai állandó mágneses generátorokat, kínai elektronkiával szerelt invertereket tár fel. Tehát nyilvánvaló volt, nem dőlünk be a Nyugatnak, célként komoly referenciákkal rendelkező innovatív kínai gyártók felkutatását tűztük ki. Arról nem is beszélve, hogy cégünk ENVIRO üzletága amióta kinai villanymotorokat használ a ventilátoroknál a SIEMENS helyett, megszünt az összes ügyfél reklamációnk és garanciális problémánk. No komment !

Kínai és kínai között is óriási különbség van persze. Ezt sajnos a saját bőrünkön is tapasztaljuk, amikor a saját  FOXER-ENERGO turbinánkat és egy tavaly beüzemelt OUYAD turbinát kell összehasonlítanunk. 

 

 

KÍNA

Ezerarcú ország, a pozitív csalódások országa. Fejet hajtunk és kimegyünk tanulni. Higgye el mindenki, van mit, nem kicsit , NAGYON !

Ettől függetlenül persze ezernyi "gyártó". Nos, a 2 év előkészítő munka egy része az EU piacelemzése volt, de az idő döntő része a kínai "gyártók" gyártóinak a felkutatására fordítodott. Mintegy 400 gyártónak nevezett kínai cégből 3 cég maradt fent a rostán. Az alaposság végül meghozta a várt sikert. Ezen 3 gyártó valóban komoly műszaki fejlesztésekkel, megbízható minőségi termékekkel jutott be az EU kiserőművi piacaira. A kinai gyári látogatások alkalmával a legalaposabb minőség és folyamatellenőrzés bizonyította, hogy Kína elérte a minőségnek azt a szintjét, melyet nyugodtan, biztonsággal és felelősséggel ajánlhatunk partnereinknek.

Közülük egy kiemelt partnerünkkel forgalmazói és képviseleti szerződést kötöttünk. A HOPEFUL Wind Energy Technology Co. LTD részben állami tulajdonú vállalat, velük komplett 1-300kW szélturbinás kiserőművek és 50kW -ig terjedő teljesítmény tartományban hibrid szél-nap-diesel generátoros kiserőművek forgalmazására, részegységek gyártására és üzemeltetésére szerződtünk

Meglévő export piacok: Lengyelország, Románia, Szlovénia, Ukrajna, Franciaország, Németország, USA

Elkezdődtek a tárgyalások egy közép európai logisztikai raktárbázis és szervízközpont kialakítására is, mely a 22000m2-es ipari területünkön kapna helyet.

 

kontrollerek 1-50kW teljesítmény tartományban

foxer energo kontroller

 

torony elemek

FOXER ENERGO torony elemek

Komplett működésre kész szélturbinák

1-300kW teljesítményben

          FOXER ENERGO 10KW SZÉLTURBIBNA
   

 

Minden berendezés TÜV akkreditált labor által bevizsgált és tanúsított, megfelel az összes EU és hazai szabályozásnak. 

 

Figyelje a híreket.

Hírlevél
HÍRLEVÉL
Iratkozzon fel Ön is online hírlevelünkre,
amelyben tájékoztatjuk legfrissebb akcióinkról, újdonságainkról!
Feliratkozom Leiratkozom
Copyright © 2008 - 2018 Foxer Kft.
Minden jog fenntartva.
Tervezte és készítette
a GlobalWeb Design Studio